De juiste vraag! | Olga van Weelie
Menu

De juiste vraag!

De afgelopen week heb ik af en toe heerlijk de tijd genomen om een boek van Leon de Winter te lezen. Het boek Supertex heb ik ruim 20 jaar geleden van een goede vriendin cadeau gekregen. Ik heb het destijds ook gelezen, maar vond er toen niet zoveel aan.

Een week geleden heb ik het weer eens uit de boekenkast gepakt en mezelf met het boek en een kop koffie in een hoekje van de bank genesteld. Het is dat het dagelijks leven er om vraagt af en toe even te stoppen met lezen, anders had ik het in een keer uitgelezen. Wat een geweldig verhaal en wat een boeiend slot.

Wat is de boodschap?

Nadat ik een boek heb gelezen stel ik mijzelf vaak de vraag: ‘Wat heeft de schrijver mij willen meegeven?’ En in het geval van Leon de Winter en Supertex is dat volgens mij het volgende:

de juiste vraag

op het juiste moment

kan maken dat je het snapt

waarom je doet wat je doet

en je bent wie je bent

Oprechte interesse

We kunnen elkaar dus helpen door de juiste vraag te stellen. Ik weet van mijzelf dat ik in het leven graag een verteller ben, maar ik kan ook goed vragen stellen. Voorafgaand aan vragen stellen gaat goed luisteren en kijken, maar de oprechte interesse achter de gestelde vraag is waarschijnlijk het allerbelangrijkste.

Hoe goed ben jij in oprecht geïnteresseerde vragen stellen?

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *