Over Olga | Olga van Weelie
Menu

Over Olga

Mijn naam is Olga van Weelie. Ik ben in 1964 geboren in Hilversum en ben opgegroeid in Indonesië, Naarden en Bussum. Na de middelbare school heb ik de opleiding Jeugdzorg gedaan. Midden jaren tachtig werd er erg bezuinigd op de Jeugdzorg en heb ik er voor gekozen de opleiding Medisch secretaresse te volgen. Hierdoor vond ik, ondanks de grote werkeloosheid, meteen een baan. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de gezondheidszorg heb ik de overstap gemaakt naar de bankwereld. In deze sector heb ik 17 jaar met veel plezier gewerkt. Aan het einde van deze periode heb ik de opleiding Communicatiemanagement afgerond.

Communicatieadviseur & coach

In 2006 ben ik gestart als zelfstandig Communicatieadviseur. Binnen het hoger onderwijs heb ik mij gespecialiseerd in het coachen van studenten en jong professionals. Mijn coaching is gericht op persoonlijk leiderschap. Hoe kun jij zelf vorm geven aan je leven (zowel zakelijk als privé)  binnen de kaders die het leven je geeft? Ik vind het geweldig om op deze manier met jonge mensen te mogen samenwerken.

Tuinmanager

In mijn vrije tijd werk ik graag in de tuin. En terwijl mijn handen het werk doen zie ik in mijn hoofd vaak de gelijkenissen tussen een tuin en een organisatie. Hierbij is in mijn metafoor een plant als een mens. Juist de diversiteit aan planten maakt een tuin zo mooi. Iedere plant vraagt zijn eigen verzorging, zijn eigen plekje en ruimte. Soms moet ik als manager van mijn tuin een plant een beetje helpen. Ik geef wat extra water, of ik steek er een stokje ter ondersteuning naast. Deze extra aandacht wordt vaak beloond met een mooiere groei en bloei van de desbetreffende plant. Dit geeft mij als tuinmanager enorm veel energie.

In mijn werk met studenten en jong professionals gebruik ik mijn tuinmetafoor vaak in mijn uitleg. Wat ik ontdek, beleef en ervaar door te werken met de planten in mijn tuin, kan ik vertalen naar de samenwerking tussen leiders/manager, medewerkers en studenten. Hoe ga jij om met de diversiteit van de mensen om je heen? Hoe zorg jij dat een collega of medewerker de ruimte krijgt om te groeien en te bloeien? Heb jij oog voor het feit dat er iemand even een ‘stokje’ nodig heeft? Wanneer heb je zelf even de behoeft om te leunen, op adem te komen of je gedachten en wensen aan iemand voor te leggen?